LOKALNI IZBORI 2020: Saopštenje

Ovih dana politički protivnici, zbog nedostatka ideja i političkog programa, danima sprovode prljavu političku kampanju, kako na društvenim mrežama tako i deljenjem materijala građanima kojima se na najgnusniji način vređaju predstavnici izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Ni jedna ružna reč ne može umanjiti sve ono što je postignuto, niti učiniti da nestane podrška građana koji su uvek znali da prepoznaju one koji vrede. Održavali smo predizborne tribine i štandove, razgovarali sa građanima uzdignute glave, jer smo u prethodnom periodu doveli investicije od preko 12 miliona evra. Gradili smo puteve, mostove, rekonstruisali Dom zdravlja, Tehničku školu, Centar za kulturu, zgradu opštinske uprave, škole, vrtiće, a u toku je izgradnja kotlarnice na biomasu kojom će se grejati sve javne ustanove u Despotovcu. Preko 40 miliona dinara uloženo je u sanaciju dela starog i izgradnju novog nasipa na levoj obali reke Resave. U Domu zdravlja smo zaposlili preko 50 mladih ljudi, a u Domu za stara lica preko gerontoprograma više od 20 mladih žena koje će brinuti o starim, nemoćnim i bolesnim licima. Takođe, trenutno je 60 žena zaposleno u „Jumku“, a kako vreme bude prolazilo broj zaposlenih će se povećavati. Vodili smo odgovorno socijalnu i populacionu politiku, pa tako svi učenici sa teritorije opštine Despotovac imaju besplatni prevoz do škola, a za svako treće i naredno rođeno dete opština isplaćuje po 10.000 dinara mesečno, do navršene sedme godine. Ulagali smo u infrastrukturu, poljoprivredu, obrazovanje, sport, turizam, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, a sve u cilju da građani opštine Despotovac mogu pristojno da žive i funkcionišu.

Postignuti rezultati su najbolja kampanja i mi se nikada nismo obračunavali sa neistomišljenicima. Naši građani žele pristojnu opštinu koja se razvija i napreduje i pokazali su da podržavaju odgovornu politiku, a ne politiku onih kojima smetaju investicije i koji podstiču mržnju i nasilje.

21. jun je dan odluke. Građani će, kao i uvek, znati da odaberu one koji su bili aktivni u prethodne četiri godine, a ne samo pred izbore. Svim učesnicima na izborima želimo puno sreće!

 

Predsednik Opštine Nikola Nikolić                     Predsednik Skupštine Opštine dr Zlatko Marjanović

O nama Marina Veličković

Proverite još

ISKLJUČENJE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZBOG SEČE RASTINJA

EPS obaveštava građane da će u petak, 19. aprila 2024. godine, u vremenskom intervalu od …