Obeležen 16.jun – Dan Opštine Despotovac

Dan opštine Despotovac obeležen je Svečanom akademijom, a svečanost je otvorio Gradski hor Centra za kulturu Despotovac pod dirigentskom palicom Stanke Backović,  himnom “Bože pravde”.

Nakon zvaničnog dela, obraćanja predsednika Skupštine Opštine Despotovac doktora Zlatka Marjanovića i predsednika Opštine Nikole Nikolića usledilo je uručenje zahvalnica pojedincima i službama koje su podnele najveći teret i pokazale izuzetnu požrtvovanost i solidarnost u toku pandemije korona virusa, kao i ljudima i ustanovama koje su dale doprinos na drugim poljima saradnje. Takođe, Opština Despotovac već više godinama nagrađuje učenike pet osnovnih škola i jednog učenika Tehničke škole koji su velikim višegodišnjim radom i zalaganjem zaslužili priznanje “Đak generacije”, pokazujući time da ume da vrednuje i ceni rad i znanje.

-Za veliki doprinos u kordiniranju opštinskih službi na suzbijanje pandemije  virusa korona zahvalnicu Opštine Despotovac dobio je Štab za vanredne situacije opštine Despotovac, u čije ime je zahvalnicu primio načelnik Štaba Slobodan Miljković.

-Dom zdravlja Despotovac dobio je zahvalnicu za dobru organizaciju i efikasan rad svih medicinskih službi tokom pandemije virusa korona, koju je primila glavna sestra ove zdravstvene ustanove Tanja Marjanović.

-Zahvalnica Opštine Despotovac za požrtvovanost, povećan obim rada i solidarnost sa građanima tokom trajanja pandemije virusa dodeljena je Ambulanti za respiratorne infekcije (Kovid centru), koju je preuzela, u ime tima koji je danonoćno dežurao, doktorka Snežana Veličković.

-Zahvalnica je pripala i Domskom odeljenju  za stare i iznemogle koji je velikom angažovanošću svih zaposlenih i brojnim preventivnim merama uspelo da zaštiti sve korisnike ustanove. Zahvalnicu je primio Dragan Rajić.

-Zahvalnicu je dobio  i Centar za pomoć i informacije (Kol-centar) opštine Despotovac za pružanje neophodne pomoći i potrebnim informacijama građanima, tokom trajanja pandemije korona virusa, a u ime tima Centra zahvalnicu je primila Vesna Špehar.

-Zahvalnica je pripala Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, za veliki doprinos u suzbijanju pandemije virusa na teritoriji opštine Despotovac, koju je primio komandant Poligona Nebojša Lojpur.

-Opština Despotovac dodelila je zahvalnicu i Centru ABHO Kruševac B-11 69-20 za veliki doprinos i pomoć u suzbijanju pandemije virusa korona na teritoriji opštine Despotovac.

-Zahvalnice je dodeljena i Javnom komunalnom preduzeću “STAN”, za veliki doprinos u suzbijanju pandemije virusa, koju je preuzeo director Vladan Jovković.

-Zahvalnicu Opštine je dobila i redakcija Gradskih vesti Despotovac za izuzetan doprinos u pravovremenom informisanju građana tokom trajanja pandemije, koju je u ime redakcije preuzela Marina Veličković.

-Zahvalnica je pripala i Mišku Đorđeviću iz Kragujevca i doktorki Mimi Andrejević-Kri za izuzetno zalaganje u obezbeđivanju vredne medicinske opreme i zaštitnih sredstava Domu zdravlja u Despotovcu.

-Zahvalnicu je dobilo i Udruženje žena “Zlatne ruke Resave” iz Stenjevca, za doprinos i pomoć u toku pandemije virusa korona, koju je preuzela predsednica udruženja Zlatana Dimitrijević.

Rukovodstvo Lokalne samouprave nije zaboravilo ni preduzeća, svoje višegodišnje saradnike koji su pomogli realizaciju životno važnih projekata za ovaj kraj, pa je zahvalnica dodeljena Javnom preduzeću “Putevi Srbije”, koje je u prethodne četiri godine sa svojom operativom stalno bilo na putevima Gornje Resave. Zahvalnicu je primio gospodin Zoran Milisavljević.

Veliki doprinos uređenju korita Resave i podizanju nasipa na njenim obalama, čime su otklonjene opasnosti od plavljenja Bukovca, Despotovca i Milive dalo je Javno vodoprivredno preduzeće “Srbijavode”. Zahvalnicu je primio direktor ovog preduzeća Goran Puzović, koji je u ime dobitnika priznanja pozdravio prisutne.

Proslavi praznika opštine Despotovac prisustvovali su predsednici i predstavnici drugih opština, direktori javnih preduzeća i obrazovnih ustanova, pripadnici vojske i policije, predstavnici sudstva, medija i druge mnogobrojne zvanice. Posle prigodnog umetničkog programa usledio je svečani koktel, čime je zaokružen celodnevni program proslave.

O nama Marina Veličković

Proverite još

OBAVEŠTENJE O ISKLJUČENJU ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA 20. JUN

Elektrodistribucija obaveštava da će zbog seče rastinja ispod DV 10 kv Virine – Ćuprija, dana …