Nastavlja se sa preventivnim pregledima

U Medveđi će od petka 29. maja od 8 časova biti otvoren medicinski punkt u kome će meštani ove mesne zajednice, ali i okolnih mesnih zajednica, moći da obave preventivni pregled.  Medicinski punkt se nalazi u nekadašnjoj prostoriji za ruralni razvoj kod Doma kulture.

Reč je o opštem pregledu, koji će osim konsultacije sa lekarom obuhvatiti i ultrazvučni i EKG pregled, kao i merenje pritiska i šećera u krvi. Pregled će se obavljati bez zakazivanja, uputa i bez provere zdravstvenog osiguranja, što znači da na isti mogu doći i ona lica koja nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Zahvaljujući Lokalnoj samoupravi, predsedniku Opštine Nikoli Nikoliću i predsedniku Skupštine Opštine doktoru Zlatku Marjanoviću, Domu zdravlja i direktoru Dejanu Miloševiću, kao i  mesnoj zajednici Medveđa, uređena je prostorija u kojoj će se pregledi obavljati svakog ponedeljka. Lokalna samouprava je projektom koji se bavi unapređenjem zdravstvene zaštite obezbedila sredstva kojima je zaposlen potreban medicinski kadar, pa se nastavlja sa praksom preventivnih pregleda u mesnim zajednicama, koja traje već duži vremenski period, ali je bila privremeno prekinuta zbog novonastale epidemiološke situacije.

Preventivni pregledi predstavljaju najvažniju meru prevencije, pa je ovim građanima omogućeno da obave razgovor sa lekarom, posavetuju se o očuvanju zdravlja, konsultuju se o zdravstvenim tegobama i urade važne preglede. Takođe, ovi pregledi su posebno pogodni za ona lica koja nisu u prilici da dođu u zdravstvenu ustanovu u Despotovcu, kao i za one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

O nama Marina Veličković

Proverite još

ODRŽANA 67. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE DESPOTOVAC

Danas je održana 67. sednica Opštinskog veća opštine Despotovac, u Maloj sali Opštinske uprave. Sednicom …