Dom zdravlja Despotovac dobio savremeni aparat za sterilizaciju

Dom zdravlja Despotovac dobio je novi, savremeni aparat za sterilizaciju – autoklav. Aparat je kupljen sredstvima Ministarstva pravde, prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Kako navodi direktor zdravstvene ustanove – doktor Miodrag Rajić, autoklav će biti korišćen za sterilizaciju svih instrumenata kojim raspolaže Dom zdravlja, kao i za sterilizaciju zavojnog materijala. Za razliku od dosadašnjih aparatura koje su korišćene, a koje su radile na principu suve sterilizacije, ovaj aparat radi na principu vodene pare, što znači da će sanitetski materijal i svi instrumenti ostajati sterilisani duži vremenski period. Ono što je jako značajno je da će se sterilizacija obavljati na jednom mestu, a samim tim će i kontrola sterilizacije biti na visokom nivou. Aparat se nalazi trenutno u fazi montiranja, ističe direktor.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa rukovodstvom Lokalne samouprave, na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci predsednika Skupštine Opštine doktora Zlatka Marjanovića, koji je uvek bio na raspolaganju Domu zdravlja Despotovac kako bi se na najbolji mogući način sprovele sve potrebne mere i kako bi zdravstvena zaštita bila na najvišem mogućem nivou, i predsednika opštine Nikole Nikolića, koji je uvek imao sluha za sve potrebe zdravstvene ustanove, Dom zdravlja Despotovac ovu godinu privodi kraju opremljen skoro svom neophodnom opremom.

O nama Marina Veličković

Proverite još

SLOGA I ORLOVI U FINALU KUPA FSO DESPOTOVAC 2023/2024

U sredu, 29. maja, na stadionu FK “Sloga” u Despotovcu, sa početkom od 18:00h, će …