CENTAR ZA KULTURU U DESPOTOVCU USKORO DOBIJA GREJANJE

Počeli su radovi na priključenju zgrade Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“, na sistem grejanja toplane na biomasu. Radovi će se sastojati iz postavljanja instalacije cevne mreže i grejnih tela u svim prostorijama zgrade, kako centralnog dela tako i levog i desnog krila. Rok za završetak je 60 kalendarskih dana od početka radova. Do sada je grejanje čitave zgrade bilo moguće jedino uz pomoć grejnih tela koja rade na struju, što je iziskivalo velike izdatke za električnu energiju. Sprovođenjem projekta priključenja na toplanu na biomasu ostvariće se značajne uštede.

Izvođač radova je firma „Adriacore“ doo, iz Beograda a ukupna vrednost radova iznosi 15.409.884,00 dinara sa PDV-om. Sredstva za finansiranje ovog projekta dobijena su na osnovu konkursa „Gradovi u fokusu“, koji raspisuje Ministarstvo kulture.

Poslednjih godina čitava zgrada centra za kulturu je rekonstruisana i pretvorena u funkcionalnu ustanovu, a u planu je i uvođenje klimatizacije i ventilacije u multifunkcionalnu salu Centra za kulturu.

Na sistem toplane na biomasu do sada su piključene sledeće ustanove: Tehnička škola, PU “Rada Miljković”, OŠ “Despot Stefan Visoki”, Hala sportova, Dom zdravlja, zgrada opštinske uprave, zgrada komunalnog preduzeća i Narodna biblioteka „Resavska škola“.

User Rating: 5 ( 1 votes)

O nama M. L.

Proverite još

ODRŽANE DVE PREDSTAVE ZA DECU U CENTRU ZA KULTURU U DESPOTOVCU

ODRŽANE DVE PREDSTAVE ZA DECU U CENTRU ZA KULTURU U DESPOTOVCU U četvrtak i petak, …