Uspešno održana Velika Audicija za male glumce

Velika Audicija za male glumce, održana je 1.jula u novom i prelepom ambijentu Centra za kulturu u Despotovcu. Zbog velikog interesovanja umesto planirane jedne, formirane su dve dramske grupe. Prva – starija grupa spremaće predstavu “Kraljevski festival”, dramskog pisca Tode Nikoletića, čiji je književni opus sadržan od velikog broja knjiga poezije za decu, mnoštva drama i igrokaza i smatra se jednim od najpopularnijih stvaraoca za najmlađu populaciju. Druga – mlađa grupa imaće posebnu dramsku radionicu.

“Mališani su pokazali izuzetan talenat i veliko interesovanje da se oprobaju u svetu glume. Kroz dramske radionice deca će biti u prilici da razviju svoju ličnost uz pomoć dramskih tehnika, ali i usavršavaju svoj dramski talenat, kako bi imali bazu za svoj dalji umetnički razvoj. Otvaranjem vrata ovog malog omladinskog teatra otvaraju se i prilike da talentovana deca postanu talentovani ljudi”, navodi glumac koji vodi dramsku radionicu, Peđa Marjanović.

Ovim se Centar za kulturu pretvara u prostor za kreativne, savremene i interaktivne dečije programe, koji su u skladu sa interesovanjima i potrebama najmlađih. Novi ambijent biće namenjem za kreativne radionice za decu, predstave, koncerte, filmske projekcije, pa se nadamo da će biti još ovakvih dramskih projekata čime bi se znatno oživeo ovaj do skoro zapostavljen prostor.

O nama Marina Veličković

Proverite još

OBAVEŠTENJE O ISKLJUČENJU ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA 20. JUN

Elektrodistribucija obaveštava da će zbog seče rastinja ispod DV 10 kv Virine – Ćuprija, dana …