ZAVRŠEN PRVI FESTIVAL AMATERSKIH GLUMAČKIH OSTVARENJA U DESPOTOVCU

U petak, 01. marta 2024. godine, svečano je zatvoren i završen prvi „Festival amaterskih glumačkih ostvarenja“ u Despotovcu. Na festivalu koji je trajao pet dana učestvovala su pozorišta iz Trstenika, Malog Crnića, Smedereva i Velikog Gradišta u takmičarskom delu i pozorište „Raša Plaović“ iz Uba koje je odigralo predstavu Vladimira Đurđevića, „Bajka o pozorištu“ u režiji Duška Aškovića, u čast nagrađenih na festivalu.
U takmičarskom delu festivala su se u svim predstavama istakli pojedinci a za kraj festivala su dodeljene i nagrade za najbolje na festivalu.

Pre same predstave koja je odigrana u čast nagradjenih, direktorka Centra za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski”, Vlatka Milenković, je svečano zatvorila festival i dodeljene su nagrade:

-Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu je pripala Tamari Jovanović, za ulogu Kate u predstavi „Iza Božijih leđa“, Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.
-Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu je dobio Igor Mišurović, za ulogu Žike u predstavi „Sumnjivo lice“, Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“, Kulturnig centra “Vlastimir Pavlović-Carevac” iz Velikog Gradišta.
-Nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu je osvojila Marina Milićević, za ulogu Anđe Kapetanice u predstavi „Sumnjivo lice“, Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović-Carevac” iz Velikog Gradišta.
-Nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu i priznanje „Goran Radivojević Pesnik“ je pripala Dušanu Joviću, za ulogu Obrada Srećkovića, u predstavi „Srpska drama“, Trsteničkog pozorišta i dramskog ateljea „Vuk Karadžić“ iz Grabovca.

  

 

O nama M. L.

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …