ZAJEDNO DO USPEHA: Sportska organizacija i Crveni Krst Despotovac

 

Nakon duže pauze, ponovo smo pokrenuli temu volonterizma u opštini Despotovac, navode iz Sportske organizacije Despotovac.

Dana 17.05.2021. godine u prostoriji Kancelarije za mlade i u saradnji sa Crvenim Krstom u Despotovcu, održan je sastanak sa volonterima u okviru nedelje Crvenog krsta koja je trajala od 08 do 15. maja.

Na sastanku je razmotren Pravilnik o delovanju mladih, napravljen je plan aktivnosti naredni
period i izabrano je radno predstavništvo volontera. Sastanak je protekao uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Na sastanku je domaćin – koordinator Kancelarije za mlade, Božić Nenad poželeo dobrodošlicu svim okupljenim volonterima i izrazio nadu da će paralelno sa popuštanjem epidemioloških mera moći da se nastavi sa aktivnim radom, onakvim kao do početka pandemije.

Mišković Stevan je ispred Crvenog krsta Despotovac govorio da su volonteri pokretačka snaga Crvenog krsta i Crveni krst Despotovac kroz razne edukacije mladih teži ka cilju da mladi svoje stečeno znanje i iskustvo prenose na druge mlade ljude i svoje vršnjake.

“Volonteri Crvenog krsta nisu stajali ni u vreme korone, zato smo veoma ponosni na svakog volontera na teritoriji opštine Despotovac”, istakao je Mišković.

Stojanović Igor, v.d. direktora Sportske organizacije Despotovac je mladim volonterima predstavio plan rada svoje Ustanove za naredni period, predstavio projekat upisa novih volontera i promovisanje zdravih stilova života i naglasio da omladina mora da se vrati dobrim idejama i samoinicijativama uprkos pasivnom periodu iza nas u senci pandemije. Volonterima je izrazio zahvalnost na njihovom činu dobrovoljnosti i nesebičnosti koji traje tokom cele godine i posebno im se zahvalio im se što su u jeku pandemije , na samom početku prošle godine nesebično pomagali zdravstvenom sektoru naše opštine.

U sklopu projekta volontiraj i ti održana je promocija i upis novih volontera 18.05.2021.godine u Tehničkoj školi Despotovac.

O nama Marina Veličković

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …