Udruženje građana iz Lomnice u inostranstvu nastavlja sa donacijama

“Udruženje građana Lomnice u inostranstvu” nastavlja sa humanitarnim aktivnostima. Pored mnogobrojnih akcija, na red je došla i škola u Lomnici. Na inicijativu učitelja Novice Bogdanovića, a zahvaljujući ljudima dobre volje koji čak i iz dijaspore brinu o svom selu, na zgradi škole postavljena je nova PVC stolarija u vrednosti od 820.000,00 dinara.

Nova stolarija je školi dala potpuno novi izgled, a učenicima će biti omogućeni daleko bolji uslovi za rad, pogotovo sada u zimskom periodu.

Podsećamo, ovo udruženje je učestvovalo u mnogim akcijama u svojoj mesnoj zajednici, kao što je opremanje seoske ambalante, kupovina ultravučnog aparata, postavljanje ulične rasvete i još mnogo toga, a takođe su divni ljudi iz ovog Udruženja, između ostalog, sakupili sredstva i kupili Domu zdravlja Despotovac dva EKG aparata i pet pulsnih oksimetra, kao vid podrške, u cilju unapređenja zdravstvene zaštite tokom pandemije korona virusa.

U nekom od prethodnih razgovora sa članovima ovog Udruženja, istakli su da im je najveća motivacija za realizovanje mnogih akcija ljubav prema svom rodnom mestu i da imaju mnogo ideja koje će u narednom periodu sprovoditi u delo.

Nama preostaje da im poželimo dobro zdravlje i da pozovemo sve građane koji se nalaze na privremenom radu u dijaspori da slede primer ovih humanih ljudi.

 

O nama Marina Veličković

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …