Drugi deo donacije iz Nemačke Domu zdravlja u Despotovcu

Podsetimo se, pre desetak dana Domu zdravlja u Despotovcu je donirana oprema za stacionar, u vidu savremenih kreveta, dušeka, šetalica i drugih pomagala, a danas je od iste humanitarne organizacije “Pro Human” na adresu Doma zdravlja stiglo 45 novih ormarića.

“U moru donacija koje nam je obezbedio gospodin Miško Đorđević, danas je između ostalog stiglo 45 noćnih ormarića, a pre samo desetak dana smo dobili najsavremenije bolničke krevete, tako da smo uspeli sada da ovaj naš stacionar opremimo najboljom mogućom opremom i time obezbedimo najbolju negu korisnicima. Iskoristila bih priliku da se još jednom zahvalim našem dragom prijatelju gospodinu Mišku, humanitarnoj organizaciji “Pro Human”, kao i doktorki Mimi Andrejević-Kri iz Nemačke, i jako smo srećni što naša ustanova ima ovakve prijatelje. Ovi kreveti i sva ova oprema su jako značajni za naše korisnike, ali isto tako puno znače i medicinskim radnicima, jer će biti znatno olakšan rad i nega pacijenata”, navela je glavna sestra Doma zdravlja Tanja Marjanović, koja je reč prepustila posredniku u ovoj donaciji, gospodinu Mišku Đorđeviću iz Kragujevca.

“Danas je stiglo 45 ormarića, u vrednosti negde od oko 14.000 evra, reč je o potpuno novim ormarićima. Uskoro stiže negde od oko 3.000 posteljina, kao i još dosta toga, ali čekamo samo sertifikat da mogu da napuste Nemačku, kao dokaz da su sve stvari koje stignu bezbedne i dezinfikovane. Istu proceduru su prošli i kreveti i sva oprema koja je stigla. Verujte mi, u Nemačkoj više nema ni jednog kreveta koji bi mogao biti nekome doniran, a ovi kreveti koji su stigli u Despotovac bili su namenjeni Kliničkom centru, ali zahvaljujući mojim velikim prijateljima, predsedniku Opštine Nikoli Nikoliću, predsedniku Skupštine Opštine doktoru Zlatku Marjanoviću, direktoru Doma zdravlja Dejanu Miloševiću, glavnoj sestri Tanji Marjanović i mnogim mojim prijateljima u Despotovcu sva oprema je stigla u vašu zdravstvenu ustanovu”, naveo je Miško Đorđević, koji je bio posrednik i realizator mnogih donacija koje su stigle u našu opštinu.

 

O nama Marina Veličković

Proverite još

UPOZORENJE O UTICAJU VANREDNE/OPASNE VREMENSKE POJAVE ZA 13. JUN

Republički hidrometeorološki zavod, Centar za hidrometeorološki sistem rane najave i upozorenja, upozorava o mogućoj opasnoj …