SPUŠTENA ZAVESA NA 29. MAPS

Završene su 29. Majske amaterske pozorišne svečanosti. Od 20. do 24. maja, na ovom festivalu, u  takmičarskom delu učestvovala su pozorišta iz Kučeva, Jagodine, Uba i Sivca, a poslednje večeri festivala je pozorište “Castellum” iz Kostolca, u čast nagrađenih odigralo predstavu “Antigona u Njujorku” po tekstu Janoša Glavackog, u režiji Fuada Tabučića.
Pre same predstave su dodeljene nagrade i priznanja najistaknutijim učesnicima takmičarskog dela 29. MAPS-a, a festival je zatvorila direktorka Centra za kulturu, Vlatka Milenković.
-Nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu, dobila je Marija Debeljaković Stefanović, za ulogu seljanke u predstavi “Omča”, Gradskog pozorišta iz Jagodine.
-Nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu dobio je Mladen Despotović za ulogu Kičice u predstavi “Klopka za bespomoćnog čoveka”, Amaterskog pozorišta Centra za kulturu “Dragan Kecman” iz Kučeva.
-Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Teodora Rašković za ulogu Anželike u predstavi “Uobraženi bolesnik”, dramske sekcije “Velimir Sandić Veljko”, Doma kulture iz Sivca. -Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Nikola Pejin za ulogu Aragana u predstavi “Uobraženi bolesnik”, dramske sekcije “Velimir Sandić Veljko”, Doma kulture iz Sivca.
-Nagradu za najbolju predstavu po ocenama publike dobila je predstava “Omča”, Gradskog pozorišta iz Jagodine.
-Nagradu za najbolju predstavu po oceni žirija festivala i nosilac priznanja “Slavoljub Vulić” dobila je predstava “Uobraženi bolesnik”, dramske sekcije “Velimir Sandić Veljko”, Doma kulture iz Sivca.

Majske amaterske pozorišne svečanosti se već 28. godina održavaju u Plažanu, ali je ove godine zbog tehničkih razloga festival premešten u Centar za kulturu u Despotovcu, očekuje se da će Dom kulture u Plažanu biti spreman za sledeću godinu i da će jubilarni 30. MAPS biti ponovo organizovan upravo tamo.

   

O nama M. L.

Proverite još

PREMIJERA DEČIJE PREDSTAVE “HOBIT” U DESPOTOVCU

U petak, 14. juna, u 20:00 časova, u sali Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot …