OTVOREN PRVI VITEŠKI FESTIVAL “DESPOT STEFAN LAZAREVIĆ” UZ KONCERT DEJANA PETROVIĆA I BIG BENDA

Petak 25. avgust i subota 26. avgust, odnosno sedmi i osmi dan 31. Dana srpskoga duhovnog proebraženja, bili su rezervisani za prvi Viteški festival “Despot Stefan Lazarević”, koji je održan u prelepom ambijentu Milivske klisure.
Prvi dan i otvaranje Viteškog festivala, otpočeo je u petak svečanim otvaranjem, kada se prisutnima obratio predsednik udruženja gradjana “Grac” Trućevac, jednog od organizatora festivala, Nenad Radovanović. Nakon njegovog pozdravljanja gostiju nastupilo je Kulturno-umetničko društvo “Buk” i bend Pinzgauer iz Paraćina, sa svojim koncertom pop-rok muzike.
Subota, drugi dan Viteškog festivala bio je bogat, najpre srednjovekovnim aktivnostima a potom i fenomenalnim muzičkim programom.
Od 11 časova i otvaranja viteškog sela, mnogobrojni posetioci su mogli da vide konjička nadmetanja, takmičenja u mačevanju i streličarstvu, zatim sokolarske igre sa pticama i na kraju i fenomenalne viteške borbe, kako pojedinačne tako i masovne.
Nakon srednjovekovnih aktivnosti krenuo je i muzički program, najpre se Aleksandar Miloradović iz Milive predstavio svojim mini koncertom na harmonici, zatim je nastupio i Hor Centra za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski”, a nakon njih je usledio i nestrpljivo očekivani koncert Dejana Petrovića i Big benda, uz odličnu atmosferu i uživanje svih prisutnih.
Festival je popred udruženja gradjana “Grac” Trućevac, organizovala Opština Despotovac, Javno preduzeće “Resavska pećina” i Centar za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski.

 

O nama M. L.

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …