ODRŽANA PRVA USKRŠNJA SMOTRA FOLKLORA OPŠTINE DESPOTOVAC

Drugog dana Uskrsa, u ponedeljak, 17. aprila 2023. godine, u Sali Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“, u Despotovcu, održana je prva Uskršnja smotra folklora opštine Despotovac, u organizaciji Centra za kulturu i opštine Despotovac. Pored praznovanja Uskrsa ovaj dan je bio i praznik narodne igre, pesme i tradicionalne nošnje.

Na sceni su se najpre predstavili najmladji folklornog ansambla Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ a potom i starija grupa, nakon njih je nastupilo i kulturno-umetničko društvo „Branislav Nušić“ iz Resavice, a zatim i kulturno-umetničko društvo Plažane. Osim igre, pesmom se mnogobrojnoj publici predstavio i Gradski hor Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ kao i u solo izvodjenju Milica Stanković, Emilija Vučković i Nevena Vuksanović.

Smotru je otvorio i obratio se prisutnima predsednik Skupštine opštine Despotovac, Zlatko Marjanović,  koji je uz čestitke povodom Uskrsa rekao i da je ovo samo prva ovakva manifestacija i da veruje da će se i u budućnosti nastaviti i postati jedna lepa tradicija.

Celu priredbu možete pogledati na YT kanalu RTV Strela, na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=7Jpp_0srR_w&ab_channel=RadiotelevizijaStrela

 

      

O nama M. L.

Proverite još

DOM UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA “SREĆNO” IZ ĆUPRIJE, PREDSTAVLJEN UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA DESPOTOVAČKOG KRAJA

Dom učenika srednjih škola “Srećno” iz Ćuprije, predstavljen učenicima osnovnih škola u Velikom Popoviću, Plažanu, …