Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

Povodom 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi predsednik opštiine Despotovac Nikola Nikolić primio je na radni sastanak delegaciju Crvenog Krsta Despotovac, koji su uručili plaketu “Široko srce” za postignute rezultate dobrovoljnog davalaštva krvi za 2020.godinu.  Priznanje je uručio potpredsednik Crvenog krsta Despotovac, Načelnik štaba za vandredne situacije, Slobodan Miljković.

Pored dodele priznanja, sekretar Crvenog krsta Despotovac, Zoran Malešević je predstavio rad Crvenog krsta Despotovac i zahvalio se na odličnoj saradnji sa Lokalnom samoupravom opštine Despotovac.

“Kontinuirano se ostvaruje saradnja Lokalne samouprave i Crvenog Krsta Despotovac, sa ciljem da ova humana organizacija što uspešnije realizuje svoje ciljeve i zadatke. Vodimo aktivno socijalno odgovornu politiku, ali je za nas veoma važna saradnja sa Crvenim Krstom, koja i u narednom periodu neće izostati, jer će Lokalna samouprava kao i do sada podržavati sve aktivnosti koje su humanitarnog karaktera.  Mi smo opština humanih ljudi, i zahvalan sam svim dobrovoljnim davaocima krvi, jer oni svojom humanošću spašavaju živote, pogotovo u ovoj teškoj godini koja je iza nas”, istakao je predsednik opštine Nikola Nikolić.

Da podsetimo, Crveni Krst Despotovac – opština Despotovac već petu godinu za redom osvaja titulu najhumanije opštine Republike Srbije. U 2019. godini prikupljeno je 1083 jedinica krvi, dok je u 2020. godini taj broj povećan i iznosi 1209 jedinica bezbedno prikupljene krvi.

Crveni krst Despotovac ovim putem dobrovoljnim davaocima krvi čestita praznik, uz želju da uvek budu zdravi i humani kao i do sada.

O nama Marina Veličković

Proverite još

ODRŽANE DVE PREDSTAVE ZA DECU U CENTRU ZA KULTURU U DESPOTOVCU

ODRŽANE DVE PREDSTAVE ZA DECU U CENTRU ZA KULTURU U DESPOTOVCU U četvrtak i petak, …