Besplatan ulaz u Resavsku pećinu i hidrokompleks Lisine povodom obeležavanja Svetskog dana turizma

Svetski dan turizma opština Despotovac obeležiće tako što će, po preporuci Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, omogućiti svim turistima da 27. i 28. septembra obiđu Resavsku pećinu bez naplate ulaska, kao i hidrokompleks Lisine. Resavska pećina piće otvorena za posetioce od 09:00 do 20:00 časova. Poslednji  obilazak sa vodičem je zakazan za 19:00 časova.

Kako navodi direktorka JP “Resavska pećina” Ana Nešić-Bogdanović ovu godinu je, u toku pandemije koja je turizam kao granu pogodila najviše, obišlo preko 43.000 posetilaca, a vodopad “Veliki buk” preko 50.000.

“Najveći broj posetilaca je, kao i svake godine, u avgustu mesecu. Celokupna situacija je pogodila turizam na globalnom nivou, tako da je jako teško predvideti šta nas očekuje u narednom periodu, jer se ova godina značajno razlikuje od nekih prethodnih. U narednom periodu očekuju nas neophodni infrastrukturni radovi, zamena postojećih dotrajalih mostova, pristupnih platformi i platformi na zaštićenom području “Lisine”, kao i zamena postojeće biletarnice novom za prodaju karata u okviru Resavske pećine “, ističe direktorka Nešić-Bogdanović.

Direktorka je iskoristila priliku da pozove sve građane da iskoriste priliku i da besplatno posete zaštićena područja.

O nama Marina Veličković

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU U NEDELJU 16.JUNA

U sklopu organizovanih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja u Domu zdravlja Despotovac, u nedelju, 16. juna, …