PREMIJERU PREDSTAVE “RUŽENJE NARODA“ PUBLIKA ISPRATILA GROMOGLASNIM APLAUZOM

U petak, 28. aprila 2023. godine, u Sali Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u Despotovcu, održana je premijera predstave „Ruženje naroda“ u izvedbi „Resava“ teatra. Predstava je radjena po tekstu Slobodana Selenića a u režiji Miroljuba Ivanovića i Nemanje Radivojevića.

Pred prepunom salom Centra za kulturu, dogadjaje iz zatvorske ćelije nakon Drugog svetskog rata dočarali su nam glumci koji su se predstavili u svojim ulogama; Miroljub Ivanović je igrao ulugu Jezdimira Kuštrimovića, Toplica Marjanović je bio Slavoljub Medaković, Stevana je igrao Veljko Ivanović a oca Savu Darko Stanković, pored njih zarobljenike u zatvorskoj ćeliji su igrali i Nemanja Radivojević kao Čapajev i Aleksandar Kovačić kao Obrad. Ulogu upravnika zatvora nam je dočarao Miloš Milošević, Djordje Vulić je bio Uča a Darko Đorđević je igrao lik vodnika Đoke. Nakon odigranih sat i petnaest minuta predstave, publika je svoje oduševljenje pokazala gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom.

“Ova predstava je bila na repertoaru pre nekih dvadesetak godina, došli smo na ideju da je vratimo u život ove godine, te smo tako okupili i neke mladje ljude i nadam se da smo uspeli predstavu da oživimo na pravi način. Tekst, sam po sebi, je težak i specifičan, govori o podelama koje u našem narodu postoje vekovima unazad i govori nam da je stradanje srpskog naroda sveprisutno i veliko oduvek. Veliko je zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom koja je ispratila svaki trenutak ove priče i uvek je dobro igrati pred punom salom, pozorište i jeste specifično upravo zbog te publike koja dolazi da nas gleda”, rekao je jedan od reditelja i glumac u predstavi, Nemanja Radivojević.

 

   

O nama M. L.

Proverite još

OBAVEŠTENJE O ISKLJUČENJU ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA 20. JUN

Elektrodistribucija obaveštava da će zbog seče rastinja ispod DV 10 kv Virine – Ćuprija, dana …