DOM UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA “SREĆNO” IZ ĆUPRIJE, PREDSTAVLJEN UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA DESPOTOVAČKOG KRAJA

Dom učenika srednjih škola “Srećno” iz Ćuprije, predstavljen učenicima osnovnih škola u Velikom Popoviću, Plažanu, Despotovcu i Resavici, pored Doma svoj program rada je budućim srednjoškolcima Gornje Resave predstavila i ćuprijska Gimnazija. Direktorka Doma “Srećno” je iskoristila priliku kako bi posetila i predsednika Opštine Despotovac, dr Zlatka Majranovića, kao i direktora RMU “Rembas”, Nenada Lukića.
“Dom učenika srednjih škola “Srećno” iz Ćuprije ne zaboravlja decu rudara. Njihovi dedovi su gradili, roditelji stanovali a sada je vreme da i naslednici dožive sve čari domskog života pod krovom koji spaja generacije”, rekla je Tatjana Milojević, direktorka Doma učenika srednjih škola “Srećno”, prilikom posete osnovnim školama u opštini Despotovac.
Ona je u srdačnom razgovoru sa predsednikom opštine Zlatkom Marjanovićem istakla da su vrata Doma “Srećno” otvorena svim budućim srednjoškolcima Gornje Resave, koji žele da svoje školovanje nastave u Ćupriji i okolini.
Predsednik Marjanović se zahvalio na poseti i naglasio da mladi Resavci rado biraju Dom “Srećno”, ali bi voleo da ih bude više, jer je to njihova “druga kuća”. On je podržao ovakav način popularizacije ustanova učeničkog i studentskog standarda i podsetio da u poslednjih desetak i više godina niko iz doma “Srećno” nije dolazio u Despotovac i okolinu da na ovaj način predstavi ponudu i sadržaje ustanove.
Posebno poštovanje zaslužuje Rudnik mrkog uglja “Rembas” u Resavici, čiji su rudari pre više od pola veka i izgradili Dom “Srećno”. Njihovi potomci, sadašnji direktori ovih ustanova, koji odlično znaju šta znači rudarski hleb sa sedam kora, nastavljaju da jačaju čvrste veze koje ih spajaju.
“Period srednjoškolskog obrazovanja, koji sam proveo u Domu ” Srećno” jedan je od najlepših u mom životu. Uverio sam se u izuzetno visok nivo usluga koje dom pruža, kao i posvećenost deci i njihovom pravilnom odrastanju, tako da od sveg srca preporučujem roditeljima da decu povere sigurnim rukama”, istakao je Nenad Lukić, direktor Rudnika mrkog uglja ” Rembas”.

O nama M. L.

Proverite još

PREMIJERA DEČIJE PREDSTAVE “HOBIT” U DESPOTOVCU

U petak, 14. juna, u 20:00 časova, u sali Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot …