RUKOVODSTVO OPŠTINE DESPOTOVAC OBELEŽILO GRADSKU SLAVU SVETI PROKOPIJE

U petak, 21. jula 2023. godine, rukovodstvo opštine Despotovac je u crkvi Svetog despota Stefana Lazarevića u Despotovcu, rezanjem slavskog kolača obeležilo Svetog velikomučenika Prokopija, sveca koga slavi grad Despotovac kao svoju slavu. Ove godine je kolačar bio dr Zlatko Marjanović, predsednik opštine Despotovac, a sledeće godine će ta čast pripasti Nikoli Nikoliću, predsedniku Skupštine opštine Despotovac.
„Ja kao ovogodišnji kolačar, predsednik opštine i domaćin, bih svim građanima čestitao gradsku slavu, takođe slavske čestitke upućujem i rudarima rudnika mrkog uglja Senjski Rudnik. Pored čestitki izrazio bih nadu i veru, da kao dobri domaćini dočekamo i sledeću gradsku slavu i da u tom duhu učinimo sve kako bismo poboljšali uslove za život u ovom našem malom ali prelepom kraju. Još jednom , čestitam svima slavu, pre svega dobrog zdravlja i da današnji slavski dan, baš kao i sve druge provedemo u miru i sreći sa svojim najbližima“, rekao je predsednik opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović.

 

O nama M. L.

Proverite još

UPOZORENJE O UTICAJU VANREDNE/OPASNE VREMENSKE POJAVE ZA 13. JUN

Republički hidrometeorološki zavod, Centar za hidrometeorološki sistem rane najave i upozorenja, upozorava o mogućoj opasnoj …