PRVI FESTIVAL AMATERSKIH GLUMAČKIH OSTVARENJA U DESPOTOVCU

Od 26. februara do 01. marta 2024. godine, u Centru za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u Despotovcu će biti održan prvi „Festival amaterskih glumačkih ostvarenja“.

Ovaj festival će okupiti amaterska pozorišta iz nekoliko gradova širom Srbije, sa predstavama koje će obuhvatiti različite žanrove i teme, od komedija do drame, publika će imati priliku da uživa u raznolikosti izraza i interpretacija.

PROGRAM PRVOG FESTIVALA AMATERSKIH GLUMAČKIH OSTVARENJA:

Ponedeljak 26. februar u 20:00 časova, otvaranje festivala i Trsteničko pozorište i dramski atelje „Vuk Karadžić“, sa predstavom Siniše Kovačevića „Srpska drama“ u režiji Miloša Miloševića Šike.

Utorak, 27. februar od 20:00 časova, OAP “Branislav Nušić” iz Malog Crnića, sa predstavom Branisalava Nušića „Iza Božijih ledja“ u režiji Dejana Cicmilovića,

Sreda, 28. februar u 20:00 časova, Pozorište „Kreativni haos“ iz Smedereva i predstava Majkla Frejna „Iza kulisa“ u režiji Nevene Rakočević Pavlović

Četvrtak, 29. februar u 20:00 časova, Amatersko pozorište “Žanka Stokić”, Kulturni centar “Vlastimir Pavlović – Carevac” iz Velikog Gradišta sa predstavom Branislava Nušića „Sumnjivo lice“ u režiji Nenada Goje Mihajlovića.

Poslednje veče festivala, 01. mart, je rezervisano za svečano zatvaranje festivala i predstavu pozorišta “Raša Plaović” Ub, i predstavu  Vladimira Djurdjevića „Bajka o pozorištu“ u režiji Duška Aškovića, koja če biti odigrana u čast nagradjenih na festivalu.

Prvi „Festival amaterskih glumačkih ostvarenja“ koji se organizuje u Despotovcu je  kulturna manifestacija koja obećava da će oživeti duh pozorišta u srcu Despotovca i pružiti nezaboravno iskustvo za sve posetioce.

Ulaz za sve predstave je besplatan!

O nama M. L.

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …