PREDSTAVA “SAN LETNJE NOĆI“ NAJBOLJA NA 28. MAPS-U

Od 16. do 20. maja 2023.godine, u sali Doma kulture u Plažanu održale su se, dvadeset osmi put po redu, Majske amaterske pozorišne svečanosti.

Kroz pet večeri festivala, mnogobrojna publika imala je prilike da pogleda i uživa u predstavama pozorišta iz više gradova. Festival je otvorilo pozorište “Kastelum” iz Kostolca, sa predstavom “Bila je to ševa” po tekstu Efraima Kišoma, u režiji Fuada Tabučića. Druge večeri odigrana je predstava “San letnje noći” Viljema Šekspira, u režiji Dejana Cicmilovića a u izvedbi pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, treće večeri se predstavilo pozorište “Moravište” iz Ćuprije, sa predstavom Imre Benčika “Stan za neverstvo”, u režiji Vladana Cvetkovića, a poslednje takmičarske večeri Gradsko pozorište iz Jagodine odigralo je predstavu Vladimira Đurđevića “Ne igraj na Engleze”, u režiji Petra Mitića. Nakon gostiju, poslednje večeri festivala, u čast pobednika 28. MAPS-a, domaće pozorište “Resava” teatar, odigralo je predstavu Slobodana Selenića “Ruženje naroda”, u režiji Miroljuba Ivanovića i Nemanje Radivojevića.

Nakon odigranih takmičarskih predstava nagradjeni su najbolji, kako po oceni žirija festivala tako i po ocenama publike, priznanje “Slavoljub Vulić”, ponela je predstava “San letnje noći”, u izvedbi pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, koja je proglašena za najbolju, kako po oceni žirija tako i po ocenama publike.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu dobio je Valentino Oljača, za ulogu Nikole Vratila u predstavi “San letnje noći”, a nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Nataša Rokvić za ulogu Julije u predstavi “Bila je to ševa”. Nagrađeni su i najistaknutiji u epizodnim ulogama, i to Aleksandar Mileusnić za najbolju mušku epizodnu ulogu, ulogu Lajoša u predstavi “Stan za neverstvo” i Sara Trailović za najbolju žensku epizodnu ulogu, koja je igrala Đavolka u predstavi “San letnje noći”.

 

   

O nama M. L.

Proverite još

SLOGA I ORLOVI U FINALU KUPA FSO DESPOTOVAC 2023/2024

U sredu, 29. maja, na stadionu FK “Sloga” u Despotovcu, sa početkom od 18:00h, će …