„Pažljivko“ – povećajmo bezbednost dece u saobraćaju

 

Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja, u narednom periodu nastavlja realizaciju aktivnosti koje su usmerene ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Pored dosadašnjih aktivnosti na realizaciji edukativnog interaktivnog časa „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, Pažljivkove smotre, izradi promotivnih materijala za decu, pesmica, crtanih filmova i igrica, obaveštavamo vas da je za ovu godinu izrađena nova pesmica i crtani film za najmlađe učesnike u saobraćaju.

Učenje putem animiranih i muzičkih sadržaja deci omogućuje da na zabavan način prihvataju nova znanja. Upravo zbog toga, Agencija za bezbednost saobraćaja je putem crtanog filma „Lola i Mila“ realizovala epizodu namenjenu bezbednom ponašanju dece u saobraćaju.

“Kako se deca često poistovećuju sa delima svojih junaka iz crtanih filmova, želeli smo da lik Pažljivka u ovoj epizodi na zabavan i uzbudljiv način, zajedno sa likovima Lolom i Milom, prenese važne lekcije o pravilnom i bezbednom ponašanju dece u saobraćaju”, navode iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Epizodu „Dan sa Pažljivkom“ prati i pesma „Preko zebre kreni“ možete pogledati, odnosno odslušati na sledećim linkovima:

LOLA & MILA – DAN SA PAŽLJIVKOM // CRTANI FILM (2021): 

PREKO ZEBRE KRENI // HOR ČAROLIJA // NAJLEPŠE DEČIJE PESME (2021):

O nama Marina Veličković

Proverite još

ISKLJUČENJE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZBOG SEČE RASTINJA

EPS obaveštava građane da će u petak, 19. aprila 2024. godine, u vremenskom intervalu od …