Opština brine o mališanima: Obnova vrtića u Resavici

Posle adaptacije vrtića “Rada Miljković” u Despotovcu, u kojem 40 godina ništa nije urađeno – osim redovnog održavanja i spoljne izolacije – ove godine je, takođe posle četiri decenije bez ikakvih ulaganja, rekonstruisan i objekat u Resavici od 750 kvadrata, za prihvat 150 mališana.

I, na objektu sagrađenom osamdesetih godina prošlog veka, koji je 1989. dobio još dve dograđene prostorije, sada su zamenjeni svi prozori i podovi, rekonstruisani kupatilo i kuhinja, urađeni izolacija i fasada, zamenjeni oluci…

Vrtić u Resavici je bio toliko zapušten, da je velika većina prozora bila zakucana ekserima, pa je kompletna adaptacija obavljena u poslednjem trenutku, zahvaljujući Lokalnoj samoupravi. Učestvujući u radu seminara širom Srbije videla sam da mnoge kolege imaju ne male probleme sa opštinskim strukturama, a nama su predsdesnik Opštine Despotovac Nikola Nikolić i predsednik Skupštine doktor Zlatko Marjanović, sa svim svojim saradnicima, uvek bili dragoceni oslonac i velika pomoć – kaže direktor PU “Rada Miljković”  Verica Stojković.

Naglašava i to da je sa fondacijom “Novak Đoković” dogovorena adaptacija vrtića u Velikom Popoviću, pa predstoji samo potpisivanje ugovora, i radovi u objektu koji prima tridesetak mališana mogu da počnu. Zgrada Predškolske ustanove u Jasenovu se sređuje u saradnji sa udruženjem Despotovčana koji su na privremenom radu u inostranstvu.

– Da bi se napredovalo, najbitniji su projekti, a mi znamo da ih napravimo i konkurišmo gde god možemo. Tako smo osmislili i sanaciju dvorišta gradskog vrtića, te izradu ograde i kapije s elektronskom bravom, što će nam biti prioritet u narednom periodu – zaključuje Verica Stojković.

izvor: novosti.rs/Z.Gligorijević

O nama Marina Veličković

Proverite još

TRIBINA U ZNAK SEĆANJA NA RAT NA KOSOVU

Narodna biblioteka ,,Resavska škola”, u petak, 12. aprila, sa početkom od 19 časova, organizuje tribinu …