ODRŽANA DEVETA VANREDNA SEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Danas, 19.07.2023. godine, u Maloj sali Opštinske uprave opštine Despotovac, održana je deveta vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Sednici su prisustvovali dr Zlatko Marjanović – komandant Štaba za vanredne situacije, Nemanja Radovanović –zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, Slobodan Miljković – načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i članovi Štaba: Željko Milošević, Vlatko Milenković, Vladan Jovković, Nenad Lukić, Stevan Mišković, a sednici su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Despotovac Nikola Nikolić i predstavnik KSP ,,Stan“ JP Ivica Petrović.


Dnevni red sednice sastojao se samo od jedne tačke: Razmatranje vodosnabdevanja u opštini Despotovac. Na sednici su donete sledeće odluke: da se građanima umesto na dosadašnjih šest sati voda isključuje na periode od po četiri sata, da bi u kraćim vremenskim intervalima ostajali bez vode. Da bi se punili rezervoari vodom svi potrošači će se isključivati od ponoći do šest časova ujutru. Inspekcijske službe Opštinske uprave vršiće pojačan nadzor nad primenom uvedenih mera i izricaće opomene i kazne onima koji nesavesno i nenamenski troše vodu. Dom Zdravlja Despotovac pojačaće dežurstvo Službe hitne pomoći dok su na snazi mere za uspostavljanje redovne isporuke vode. Crveni Krst Despotovac pojačaće nadzor i obilazak starijih i ugroženih lica i obezbediće im adekvatnu pomoć.
Neophodno je, da ukoliko građani opštine Despotovac primete kvarove na vodovodnoj mreži, da bi se otklonili isti, kontaktiraju KSP ,,Stan“ JP Despotovac, što mogu učiniti na broj:
035/611-027
Usled viokih temperatura, mole se građani da ne troše vodu nenamenski i nesavesno, kao i da zbog opasnosti od požara ne spaljuju biljne ostatke.

O nama M. L.

Proverite još

OBAVEŠTENjE ZA GRAĐANE O BESPLATNOJ PRAVNOJ POMOĆI ZA IZBEGLICE IZ BIH I R. HRVATSKE I INTERNO RASELjENA LICA SA KOSOVA I METOHIJE

  Pravnici Kancelarije za besplatnu pravnu pomoć održaće sastanak sa svim zainteresovanim licima u petak …