Održana deseta sednica Skupštine Opštine Despotovac

Dana 20.12.2021.godine održana je deseta sednica Skupštine Opštine Despotovac, sa početkom u 11 časova u svečanoj sali Narodne biblioteke “Resavska škola” u Despotovcu. Sednicom je predsedavao doktor Zlatko Marjanović.

Pored odbornika, sednici Skupštine prisustvovao je i predsednik Opštine Despotovac – Nikola Nikolić, zamenik predsednika opštine – Nenad Jovanović, kao i direktori i predstavnici Javnih preduzeća čiji je osnivač Opština Despotovac.

Predsednik Skupštine Opštine Despotovac – doktor Zlatko Marjanović, utvrdio je da je prisutno 30 odbornika, te da Skupština Opštine može punovažno raditi i odlučivati, nakon čega je predložio dopunu dnevnog reda.

Nije bilo primedbi na Zapisnik sa prethodne sednice, te je on jednoglasno usvojen, kao što je usvojena i dopuna dnevnog reda, kao i dnevni red u celosti.

 

Dnevni red sa dopunom i izvestiocima: 

Doktor Miroslav Pavković podneo je ostavku na funkciju odbornika pre nego što je Skupština počela sa radom, kao i odbornica Marija Radosavljević posle druge tačke dnevnog reda.

Na mesto odbornika koji su na prošloj sednici podneli ostavku, došli su Saša Vučković, ispred izborne liste Aleksandar Vučić – za našu decu i  Goran Marković, ispred liste Mladi Despotovac – za o(p)stanak mladih u opštini.

U okviru prve tačke dnevnog reda novim odbornicima je potvrđen mandat i obavljeno je polaganje zakletve.

Lokalna samouprava je i ove godine, iz svog budzeta opredelila 12 miliona dinara za Projekat zdravstvene zaštite, u oviru kojeg se angažuje više izvršilaca svih struka u Domu zdravlja Despotovac.

Direktori su sve prisutne izvestili o stanjima u svojim preduzećima, o aktivnostima koje su sprovedene u 2021.godini, kao i o planovima za 2022.godinu.

Direktor JP “STAN” KP je za sledeću godinu najavio kompletnu rekonstrukciju vodovodnog sistema u dužini od 23 kilometara, obećao je i odmah posle Nove godine sastanak sa menadžmentom JP PEU “Resavica” kako bi se rešili što pre probleme koji u Resavici postoje.

Direktorka JP “Resavska pećina” Ana Nešić-Bogdanović podnela je izveštaj o poslovanju ovog preduzeća, istakla da je trenutna epidemiološka situacija najviše pogodila turizam, ali da je ipak Resavsku pećinu posetilo oko 40.000, dok je kompleks Lisine posetilo preko 50.000 turista.

Direktor Sportske organizacije Despotovac za 2022.godinu najavio je rekonstrukciju krova na Hali sportova, dok je u istom objektu u prethodnom periodu izvršena zamena kompletnog parketa, kao i rasveta.

Vlatka Milenković, direktorka Centra za kulturu, govorila je o manifestacijama koje su u planu za narednu godinu, sa željom da epidemiološka situacija bude povoljnija, kako bi se svi događaji organizovali kao ranijih godina.

Direktorka Narodne biblioteke – Sanela Simić, istakla je da će se u 2022.godini intenzivirati rad Zavičajnog odeljenja u biblioteci,da je u planu revizija knjiga koje biblioteka poseduje (60.000 knjiga). Takođe, direktorka je govorila o projektu vezanom za rekonstrukciju zgrade biblioteke.

Danijela Lukić, direktorka Centra za socijalni rad iznela je predlog Finansijskog plana za 2022.godinu kojim se utvrđuju prihodi, primanja, rashodi i izdaci ove ustanove.

Stevan Mišković, predstavnik Crvenog Krsta Despotovac, naveo je da je opština Despotovac najhumanija opština što se tiče davalaštva krvi godinama unazad, kao i to da se nada da će se tako nastaviti i u narednoj godini. Takođe, upoznao je sve prisutne sa aktivnostima koje Crveni Krst sprovodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

U okviru tačke “Razno” prisutnima se obratio i predsednik opštine – Nikola Nikolić.

“Želeo bih da se obratim povodom raznoraznih pisanja na društvenim mrežama vezanih za rudnik zlata. Kao rukovodstvo opštine Despotovac nećemo donositi nikakav Akt, Plan, niti omogućiti bilo kakvo istraživanje. Pratimo dešavanja u Ministarstvu energetike, ali nećemo podržati bilo kakvo menjanje i ugrožavanje životne sredine. Hoćemo da živimo ovde, da nam deca rastu u zdravom okruženju i to je interes svih nas. A ja vam obećavam, kao predsednik ove opštine, da ću se boriti da tako i ostane. Jedini smo u Srbiji koji smo zaustavili rad hidroelektrana”, istakao je Nikolić.

Predsednik opštine je takođe govorio o investicijama i projektima koji su u planu za 2022.godinu, ali ćemo o tome naknadno i opširnije pisati.

Sve tačke dnevnog reda su usvojene (većina jednoglasno).

O nama Marina Veličković

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …