ODRŽANA 67. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE DESPOTOVAC

Danas je održana 67. sednica Opštinskog veća opštine Despotovac, u Maloj sali Opštinske uprave.
Sednicom je predsedavao dr Zlatko Marjanović-predsednik Opštinskog veća, a prisustvovali su i Nemanja Radovanović-zamenik predsednika Opštinskog veća, Miodrag Panić, Bojan Stanković, Srđan Milanović, Zvonimir Žnider i Vladan Jovanović-članovi Opštinskog veća. Pored članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali: Damjan Krstović-načelnik Opštinske uprave, Vladan Gavrilović-pomoćnik predsednika Opštine, Novica Grujić-zaposleni u Opštinskoj upravi opštine Despotovac i Ranko Borovina-zaposleni u KSP ,,Stan“ JP Despotovac.
Tačke dnevnog reda su bile:
1. Razmatranje Programa na zimskom održavanju puteva i ulica na teritoriji opštine Despotovac u sezoni 2023/2024. KSP ,,Stan“ JP;
2. Donošenje rešenja u davanju u zakup poslovnog prostora na nepokretnosti br. 3395 u KO Medveđa;
3. Donošenje rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje mera za rodnu ravnopravnost;
4. Pitanja i predlozi
Na početku sednice Opštinsko veće je usvojilo detaljan Program, kojim su određene maršute i sredstva za čišćenje i održavanje puteva u zimskom periodu. U drugoj tački sednice, Veće je usvojilo odluku da se prostor u javnoj svojini Opštine Despotovac, koji se nalazi u Medveđi, da u zakup privatnom licu, kako bi ga koristo za pružanje poštanskih usluga – sa namerom da selo Medveđa ima poštu i u narednom periodu. U trećoj tački doneto je rešenje o obrazovanju Komisije za sprovođenje mera za rodnu ravnopravnost. Članove radne grupe za izradu lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost će činiti: Gordana Jablanović, Danijela Lukić, Tanja Stanković, Emil Miletić, Nadica Milovanović i Dragica Miladinović.

O nama M. L.

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …