ODOBRENA SREDSTVA ZA UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI OŠ DESPOT STEFAN VISOKI U DESPOTOVCU

U četvrtak, 05. oktobra 2023. godine, predsednik opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović je na prijemu u Vrnjačkoj Banji potpisao Ugovor o finansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.
Ugovor je potpisan na osnovu podnetog projekta naše opštine po Javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike, i obuhvata odobrenje sredstava za sufinansiranje projekta unapređenja energetske efikasnosti Osnovne škole „Despot Stefan Visoki“ u Despotovcu, u iznosu od 19.000.000,00 rsd.


“Ovim projektom koji ćemo da sprovedemo u narednom periodu ćemo znatno povećati energetsku efkasnost Osnovne škole „Despot Stefan Visoki“, i samim tim ćemo smanjiti i potrošnju elektične energije za gotovo pedeset posto, uz to će i emisija štetnih gasova biti znatno smanjena, projekat takođe obuhvata uređenje fasade i adaptaciju krova na Hali sportova u Despotovcu. Ovo je beoma bitna stvar za našu opštinu, naglasio bih da smo mi jedna od samo dvadeset jedne opštine u Srbiji kojoj je odobren projekat. Ministarstvo rudarstva i energetike je prepoznalo naš trud i ozbiljan rad Lokalne samouprave, pa je u skladu sa tim ovo drugi ugovor u poslednja dva meseca koji potpisujemo. Prvi je bio za povećanje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima, koji je naišao na veliki odziv naših sugrađana i koji je u toku, a sada imamo i ovaj. Ovde se nećemo zaustaviti, već u narednom periodu je u planu nova saradnja sa ovim ministarstvom i nastavak sanacije javnih objekata u našoj opštini“, rekao je nakon potpisivanja ugovora, predsednik opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović.

O nama M. L.

Proverite još

PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU NEDELJA 21.APRIL  

U nedelju 21. aprila 2024. godine, u Domu zdravlja u Despotovcu biće organizovani preventivni pregledi. …