Od danas počela sa radom pedijatrijska kovid ambulanta

Dečija Kovid ambulanta u Despotovcu danas je počela sa radom.

Radno vreme ambulante:

-radnim danima: 07:00 – 20:00 časova

-vikendom: 08:00-18:00 časova

Kontakt telefon pedijatrijske službe: 035/611-293

Ambulanta se nalazi u okviru Pedijatrijske službe, odnosno tamo gde je bio prostor za ulaz u laboratoriju.

Ovim putem obaveštavamo ostale pacijente da ukoliko dolaze da urade neku od laboratorijskih analiza, do laboratorije dođu ulaskom na glavni ulaz Doma zdravlja.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Despotovac – dr Danijela Matić, navela je da je zbog nestabilne epidemiološke situacije i povećanog broja pregleda dece sa sumnjom na infekciju virusom kovida 19, otvorena pedijatrijska kovid ambulanta.

“U kovid ambulanti za decu zbrinjavaće se u dve smene pacijenti sa sumnjom na kovid19, a ambulanta će raditi i vikendom. Sve to zahteva reorganizaciju rada pedijatrijske službe, koja svakodnevno ima veliki broj pregleda, ali smo smatrali da je neophodno da postoji izolovana prostorija, sa posebnim ulazom, kako ne bi došlo do mešanja dece sa i bez simptoma kovid infekcije. Takođe, mnogo je bolje da decu pregleda pedijatar, a ne lekar opšte prakse koji u postojećoj kovid ambulanti pregleda odrasle pacijente”, navela je v.d.direktorka dr Danijela Matić, koja je iskoristila priliku da ovim putem zamoli sugrađane da ne čekaju i ne leče se sami kući, već da se prilikom pojave prvih simptoma jave u kovid ambulantu, kako bi bili pregledani i na vreme dobili adekvatnu terapiju.

O nama Marina Veličković

Proverite još

DOM UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA “SREĆNO” IZ ĆUPRIJE, PREDSTAVLJEN UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA DESPOTOVAČKOG KRAJA

Dom učenika srednjih škola “Srećno” iz Ćuprije, predstavljen učenicima osnovnih škola u Velikom Popoviću, Plažanu, …