Obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna

Pristup informacijama od javnog značaja i pravo građana da znaju jeste jedan od fundamentalnih prava otvorenog društva, zaključeno je u Beogradu, na obeležavanju Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Na skupu u Klubu poslanika, Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović rekao je da će usvajanjem izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja biti efikasnije ostvarenje prava na informacije i da će građani brže i lakše da dolaze do informacija od organa vlasti.

Za najbolji Informator o radu priznanje je dodeljeno Višem sudu u Kragujevcu, za doprinos afirmisanju prava javnosti da zna u kategoriji najviših organa Vrhovnom kasacionom sudu. U kategoriji republičkih organa priznanje je dodeljeno Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, u kategoriji pravosudnih organa Apelacionom sudu u Kragujevcu, a u kategoriji lokalnih organa javne vlasti Opštini Despotovac.  

Priznanje dodeljeno opštini Despotovac primila je Načelinca Opštinske Uprave Despotovac – Gordana Jablanović

O nama Marina Veličković

Proverite još

Одлука о расписивању Јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Деспотовац

Ј А В Н И  П О З И В  за избор директних корисника (привредних …