Fudbalske aktuelnosti u Resavi

Gotovo je izvesno da su takmičari svih fudblaskih liga u Srbiji, osim Superlige i Prve Lige Srbije, ovu sezonu završili. Odluka Fudbalskog saveza Srbije je da su lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene zaključno sa 15. martom 2020. godine i da se neće nastaviti.  Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Resava je ove godine imala predstavnike u nekoliko fudbalskih liga.

U Srpskoj ligi “Istok” FК ,,Rembas“ iz Resavice (opština Despotovac) zauzeo je 13. mesto sa ostvojenih 15 bodova.

U Zoni “Zapad” imali smo prilike da pratimo tri kluba Resave. Najbolji od njih je FК ,,Radnički“ iz Svilajnca koji je zauzeo prvo mesto, a najverovatnije je da ćemo ,,Radnički“ pratiti u narednoj sezoni kao ekipu Srpske lige “Istok” s obzirom na plasman. FК ,,Sloga Despotovac“ iz Despotovca, zauzela je 8. mesto ove lige, što znači da će u narednoj sezoni ostati u istom rangom takmičenja kao i FК ,,Кušiljevo“ koji je odmah iza “Sloge” na 9. mestu tabele ,,Zone Zapad“.

Pomoravsko Okružna liga bila je uporište nekoliko naših klubova. Po plasmanu, najbolji od njih je bio FК ,,Orlovi“ iz Jasenova koji su zauzeli 4. mesto, za njima sledi FK “OFK Bratstvo” iz Medveđe na 5. mestu. Na 7. mestu je FК ,,Javor“ iz Sladaje, a na 13. FК ,,Resavac“ iz Subotice. Na poslednjem mestu je FК ,,Mladost“ iz Dublja.

U Međuopštinskoj ligi “Sever”, FК ,,Budućnost” iz Đurinca zauzeo je 2. mesto, na 6. mestu nalazi se FК ,,Mladost” iz Gložana, 9. mesto zauzeo je FК ,,Sinđelić 1934″, a za njim je ,,Кupinovac” iz Кupinovca na 10. mestu.

U Međuopštinskoj ligi “Jug” FК ,,Budućnost“ iz Milive zauzela je 1. mesto, FК ,,Rudar“ iz Senjskog Rudnika“ 2. mesto, što će najverovatnije dovesti do plasmana ova dva kluba u naredni rang takmičenja. Na 5. mestu tabele nalazi se FК ,,15.Avgust 1950“ iz Lomnice, a za njim sledi FК ,,Beljanica“ iz Strmostena na 6. mestu, FК ,,Rudar“ iz Plažana je na 8. mestu, a za njim sledi FК ,,Rudar“ iz Stenjevca na 9. mestu.

Za kraj ostaje Liga “Resava” koja je nastala teritorijalnim spajanjem ekipa iz opština Despotovac i Svilajnac čiju tabelu prenosimo u potpunosti. Na prvom mestu nalazi se FК ,,Mladi Borac“ iz Sedlara, koji će, ukoliko se ne promene propozicije nadležnog teritorijalnog saveza, naredne sezone biti u višem rangu i u to u Međuopštinskoj ligi “Sever”. Za njim sledi FК ,,Sinđelić“ iz Vojnika, koji takođe po propozicijama prelazi u viši rang ali u Međuopštinsku ligu “Jug”. Treće mesto pripalo je FК ,,Jasenovo“ iz Jasenova, a četvrto FК ,,Planinac“ iz Panjevca. Na 5. mestu nalazi se FК ,,Vinogradar“ iz Crkvenca, a na poslednjem FК “Resava” iz Bukovca.

M.Milošević

O nama Marina Veličković

Proverite još

ODRŽANE DVE PREDSTAVE ZA DECU U CENTRU ZA KULTURU U DESPOTOVCU

ODRŽANE DVE PREDSTAVE ZA DECU U CENTRU ZA KULTURU U DESPOTOVCU U četvrtak i petak, …