TREĆI DAN 31. DANA SRPSKOGA DUHOVNOG PREOBRAŽENJA, IZLOŽBE UMETNIČKIH SLIKA I KONCERT DULETA RESAVCA, STOIKS BENDA I MARTINA LUBENOVOG

Ponedeljak, 21. avgust 2023. godine i treći dan 31. Dana srpskoga duhovnog preobraženja započeo je u Galeriji Manastirske vodenice, izložbom slika sa Likovne kolonije „Resava 2023“, koja je održana od 3. do 10. jula ove godine, u hidrokompleksu Lisine. Na ovoj koloniji je učestvovalo dvadeset petoro umetnika, akademskih, zavičajnih kao i umetnika sa Kosova i Metohije. Izložbu je otvorio profesor Slobodan Štetić.

Nakon izložbe sa Likovne kolonije „Resava 2023“, otvorena je još jedna izložba, u Holu Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“, izložba slika Marine Dimitrijević Mace. Izložbu je otvorila direktorka Centra za kulturu, Vlatka Milenković.

Treći dan festivala završen je koncertom na Trgu despota Stefana Lazarevića, gde je publika uživala u muzici koju su izvodili Dule Resavac sa Stoiks bendom i gost iz Bugarske, Martin Lubenov.

    

Program za utorak, 22. avgust:

18.00 časova, Narodna biblioteka „Resavska škola“
Književno veče
Gost Goran Petrović, književnik i akademik
Predstavljanje romana „Papir“ i „Ikonostas“
20.15 časova, Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“
Veče klasične i popularne muzike
Borko Milojković, klavir
Nenad Stojanović, harmonika
Ana Marija Petrović, violina

O nama M. L.

Proverite još

OBAVEŠTENjE ZA GRAĐANE O BESPLATNOJ PRAVNOJ POMOĆI ZA IZBEGLICE IZ BIH I R. HRVATSKE I INTERNO RASELjENA LICA SA KOSOVA I METOHIJE

  Pravnici Kancelarije za besplatnu pravnu pomoć održaće sastanak sa svim zainteresovanim licima u petak …