16.03.2021. NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA

Izvor: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
Izvor: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je, nakon sednice Kriznog štaba, da će od večeras do ponedeljka raditi samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe, ali da neće biti policijskog časa.

Mere će važiti od srede, 17. marta do nedelje, 21. marta, saopštila je Vlada Srbije i navela da će biti na snazi mere kao i prethodnog vikenda. Od večeras u 20, odnosno 21 čas sve što je određeno na sednici će biti zatvoreno.

Od sutra do ponedeljka režim rada biće kao prošlog vikenda, od večeras se sve zatvara do kraja nedelje. Nećemo uvoditi policijksi čas, neće biti zabrane, istakla je premijerka.

„Radiće samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe“, rekla je ona.

Kako je dodala, od svih nas zavisi da li će se te mere produžiti i na narednu nedelju.

Ona je navela da će raditi državne institucije, banke i pošta, dok će sve što je moguće preći na rad onlajn.

Potrebno je da dodatno usporimo život kako bi videli da brojevi novozaraženih stagniraju“, rekla je Brnabić.

Brnabić je najavila da će biti povećano testiranje na korona virus na granicama, kao i da će u toku dana razgovarati o pomoći najugroženijima iz privrede ovim merama.

„Jedini put iz ovoga vakcinacija“, kazala je Brnabić i dodala da je zadovoljna kako teče taj postupak i da svaki dan bude između 10.000 i 12.000 novih prijava za vakcinaciju.

Brnabić je rekla da će verovatno i učenici nižih razreda osnovnih škola preći na onlajn nastavu od narednog ponedeljka.

„Vrtiće ne možemo da zatvorimo. Nastaviće da rade, koliko god mogu da se poštuju mere. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, molim da nam se jave“, kazala je Brnabić i dodala da će se vakcinacija nastaviti bez promena.

Brnabić je najavila da će se truditi da povećaju kapacitete za vakcinaciju i da će biti održani sastanci sa ugroženima u privredi, ali i ugostiteljima, muzičarima, fotografima i „svima onima koji su se okupili u nedelju ispred Doma Narodne skupštine“.

izvor:danas.rs

O nama Marina Veličković

Proverite još

OBAVEŠTENJE O ISKLJUČENJU ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA 20. JUN

Elektrodistribucija obaveštava da će zbog seče rastinja ispod DV 10 kv Virine – Ćuprija, dana …